ONG AMIC inaugura l’exposició “Les Altres Dones del s.XXI”

Les altres dones del s.XXI

ONG AMIC, amb la col·laboració de la Fundació Dr. Ivan Mañero, presentarà el pròxim 3 de novembre a les 18h l’exposició “Les Altres Dones del s.XXI” en la Casa de la Cultura en Sant Cugat. Una exposició que vol convertir-se en un espai de reflexió sobre el paper de la dona a Àfrica, centrant-se en un petit país: Guinea Bissau.

Un projecte de sensibilització
«Les altres dones del s. XXI» estarà disponible en la Casa de la Cultura de Sant Cugat durant un mes: del 3 de novembre al 3 de desembre, de forma gratuïta.

Aquest projecte emergeix d’un procés de reflexió i maduració de més de quinze anys, per part d’ONG AMIC i la Fundació Dr. Ivan Mañero. I, també, gràcies al suport d’entitats públiques com: l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i l’Ajuntament de la Roca del Vallès.

Una exposició guiada pels sentits: vista i oïda
«Si les dones abaixessin els braços, el cel cauria», és un proverbi africà que defineix tot el que les dones signifiquen a la societat de Guinea Bissau i en molts d’altres països d’Àfrica.

Les altres dones del s.XXI

L’exposició ens guia a través dels sentits: la vista (imatges) i l’oïda (pòdcast). Visualment, a través d’imatges impreses en teles i “esteses” en un tendal fet de cordes com els que podem trobar a totes les tabankes (poblats) de Guinea Bissau, es vol oferir un espai on donar a conèixer i reflexionar sobre la situació de desigualtat, discriminació, invisibilitat i manca de drets que viuen cada dia aquestes dones.

A més, l’espai, oferirà un relat sonor de la Djatu, una nena de 7 anys que mira al seu voltant amb uns ulls inquisitius, la qual valorarà, des de la seva pròpia experiència, què és ser dona en un país com Guinea Bissau. El seu relat s’escoltarà a través d’una sèrie de pòdcast que seran accessibles a través d’un codi QR durant el recorregut de l’exposició.

Les altres dones del s.XXI

Durant un any de la vida de la Djatu, coneixerem quina és la situació de les dones a Guinea Bissau des que neixen fins a la seva vellesa. I podrem reflexionar sobre el concepte de dona del segle XXI que impera en el nostre imaginari i contrastar-ho la realitat que viuen diàriament prop del 80% de la població femenina mundial.